Kleurenpunctuur is ontwikkeld door de Duitse Acupuncturist en Naturopaat Peter Mandel.  Het combineert de werking van licht en kleur met de leer van de meridianen en acupunctuurpunten. Het is een holistische pijnloze behandelmethode, waar punten of zones op het lichaam ingestraald worden met gekleurd licht. Voor mensen die geen acupunctuur willen is kleur de ideale manier om verscheidene klachten te behandelen.

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat onze lichaamscellen communiceren aan de hand van licht. Het gebruik van 11 verschillende kleuren of frequenties geeft een bepaalde stimulatie en informatie via de cellen door. Het lichaam ontvangt zo een specifieke persoonlijke boodschap waardoor het in beweging komt en overgaat tot balans en herstel. Kleurenpunctuur kan ingezet worden bij emotionele overprikkeling, rouwverwerking, tekort aan zelfvertrouwen, concentratiestoornissen, slaapproblemen, hormonale of menstruele problemen, vermoeidheid, depressie, burn-out, hoofdpijnen, maag- darmklachten, enz.
Voor de meeste mensen is dit al tijdens de eerste sessie voelbaar als een diepe ontspanning. Naast lichttherapie wordt er ook gebruik gemaakt van inductietherapie (hersengolven alfa, beta, delta, thèta en gamma) en kristaltherapie.

Met het AcuGraph systeem heb ik een computergestuurd apparaat in huis, dat de status van je acupunctuurmeredianen documenteert.

OPGELET! Kleurenpunctuur vervangt geen reguliere geneeskunde, maakt geen diagnoses en pretendeert geen ziektes te kunnen genezen. Raadpleeg steeds een arts indien u twijfelt over uw gezondheid.


© 2019 NICO SELS - REFRESH, ENERGETISCHE GEZONDHEIDSPRAKTIJK - BTW BE 0521 912 854